Konferens 2019

Se årets konferensprogram här

Välkommen till Miracs musikonferens i Falun den 20-21 november! På konferensen möts forskning och musikbransch. Årets tema är ”Vad är livemusik idag och vart är den på väg?”. Vi riktar oss till alla med intresse för musikliv, musikbransch och musikindustri.

Upplägget är en Keynote samt olika sjok av kortare presentationer som sammanfogas tematiskt. Dessa kommer att bli på cirka tio minuter och summeras med samlade diskussioner.

Vi är glada åt att kunna presentera årets Keynote, Per Alexandersson, som var med och grundade Hultsfredsfestivalen, utvecklat och byggt upp Malmöfestivalen och som nu är artistchef på Liseberg. Han intervjuas av prof. Mats Trondman.

Presentationernas teman är:

  • Livemusik ur artistperspektiv
  • Online Musicking
  • Performing live
  • Nygamla instrument
  • Audiovisuella upplevelser
  • Livemusik ur branschperspektiv
  • Livemusik ur genusperspektiv
  • Livemusikens förutsättningar och framtid

Se hela programmet

Praktisk information

Konferensen äger rum på DAVA vid Högskolan Dalarna i Falun.

Vi öppnar nu även upp för åhörare att anmäla sig till konferensen. Du anmäler dig på här eller till info@mirac.se. Antalet platser är som vanligt begränsade och det är först till kvarn som gäller. Som åhörare kan man antingen välja att bara delta under sessionerna dagtid vilket kostar 495 kronor. I mån av plats kan man även delta på middagen vilket då kostar 995 kronor totalt. Avgiften betalas enligt info ovan.

Om du vill kan Mirac skicka faktura, maila oss i sådana fall faktureringsuppgifter till info@mirac.se. Du kan även välja att betala in avgiften direkt på vårt plusgirokonto 70 91 21-8. Glöm inte att då ange ditt/era namn så vi vet vem eller vilka betalningen avser. Konferensavgiften skall vara betald senast den 1/11.

Konferensen börjar mitt på dagen den 20/11 och avslutas dagen efter kl 12:00. Mellan kl 13-16 erbjuder vi i år även ytterligare en punkt: Eftersnack – öppen paneldiskussion om regionala resurs- och produktionscentrum för popmusik som arrangeras av BD Pop, Dalapop, Mirac och Talent Coach. Alla konferensdeltagare har garanterade platser men anmälan krävs på info@mirac.se eller i samband med onlineregistrering.

Deltagare står själva för resa och boende. Vi rekommenderar First Hotel Grand som ligger centralt och på gångavstånd från både tågstationen och högskolan. Om ni anger följande kod får ni rabatt: ”Högskolan Dalarna grupp 20 November”. Det finns 50 rum reserverade fram till den 30/10 då reservation släpps.

Görs i samarbete med Högskolan Dalarna och Dalapop